Acélszerkezetes készházak építése: Innovatív megoldások a modern építészetben


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Az acélszerkezetes készházakat nevezhetjük könnyűszerkezetes házaknak, mint a fából épült házakat is, de a napjainkra egyes gyártók, mint például mi is szívesebben vesszük a fenntartható ház kifejezést.

A fenti kép egy 18 éves, a www.kp.hu által épített acélszerkezetes, 3 szintes készház látható, melynek a bruttó alapterülete 270 m2.  A ház az építése óta egyetlen egy hőszivattyú cserén esett át és egy fürdőszobában volt műszaki probléma, melyet javítani kellett. Mai értéken a ház 150 millió forint és a 18 év alatt ráfordított költség: 3 millió forint! Tehát 18 év alatt a ráfordítás a jelenkori teker érték 2%-a. A kép friss, még az eredeti vakolást láthatjuk. (a havi ráfordítás az építés óta eltelt időszakra vetítve 13 888 forint/hó)
Egy talajcsavarozással készülő családi házunk. A talajcsavarozást a www.talajcsavarom.hu végezte.

Az építészet világában az innováció mindig kulcsfontosságú szerepet játszik. Az egyik legújabb és legígéretesebb technológia, amely az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, az acélszerkezetes készházak építése. Ez a modern építési módszer számos előnnyel jár, amelyek nemcsak az építkezés gyorsaságát és hatékonyságát növelik, hanem a végeredmény minőségét és fenntarthatóságát is javítják. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk az acélszerkezetes készházak építésének folyamatát, előnyeit és kihívásait, valamint néhány gyakorlati tanácsot is adunk a leendő építtetőknek.

Az Acélszerkezetes Készházak Alapjai

Az acélszerkezetes készházak esetében az épület vázát előre gyártott acél elemekből állítják össze. Ez a módszer jelentősen eltér a hagyományos téglából vagy fából készült építkezésektől, mivel az acél szerkezetek könnyebbek, erősebbek és ellenállóbbak a különféle környezeti hatásokkal szemben. Az előre gyártott elemeket a helyszínen szerelik össze, ami gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

Az Acélszerkezetes Készházak Előnyei

 1. Gyors Építkezés: Az előre gyártott acél elemek miatt az építkezés folyamata jelentősen felgyorsul. Míg egy hagyományos épület felépítése hónapokat vehet igénybe, addig egy acélszerkezetes készház akár néhány hét alatt elkészülhet.
 2. Költséghatékonyság: Az acélszerkezetek előállítása és összeszerelése költséghatékonyabb lehet, mint a hagyományos építési módszerek. Az előre gyártott elemek minimalizálják a helyszíni munkaidőt és a munkaerő költségeit.
 3. Fenntarthatóság: Az acél újrahasznosítható anyag, így az acélszerkezetes építkezések kisebb környezeti terhelést jelentenek. Emellett az ilyen épületek energiatakarékosak is lehetnek, mivel az acél jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Egyes acél ház gyártók, például a PuzzleHome, már farost szigetelést használnak a polisztirol helyett, ami jelentősen növeli az épületek fenntarthatóságát és egészségességét. Továbbá a kender szigetelés is választható opció, amely még inkább környezetbarát megoldást kínál.
 4. Rugalmasság és Tartósság: Az acél rendkívül ellenálló a természeti katasztrófákkal szemben, mint például földrengések, hurrikánok vagy tűzesetek. Ezáltal az acélszerkezetes házak hosszú élettartammal rendelkeznek, és minimális karbantartást igényelnek.
 5. Kiváló hőszigetelés és hőtároló kapacitás: 
  Az acélszerkezetes készházépítésnél a legtöbb cég az olcsóság miatt polisztirolt és üveggyapot szigetelést használ.
  Cégünk kizárólag farost szigeteléssel dolgozik:
  A farost hőszigetelés kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, amely hatékonyan csökkenti a hőveszteséget az épületekben.
  A farost lemezek természetes hőszigetelő anyagként működnek, amely lehetővé teszi a stabil belső hőmérséklet fenntartását télen és nyáron egyaránt.

  Az anyag sűrűsége és szálas szerkezete hozzájárul a hővezetés minimalizálásához, így a farost hőszigetelés csökkenti az energiafogyasztást és az ezzel járó költségeket.

  A farost hőszigetelés jelentős hőtároló tömeggel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes elnyelni, tárolni és lassan leadni a hőt.
  Ez a tulajdonság különösen hasznos a hőingadozások kiegyenlítésében. A nappali melegben elnyelt hőt éjszaka fokozatosan adja le, és fordítva, ami hozzájárul a belső tér hőmérsékletének stabilitásához.
  Ennek eredményeként a farost hőszigetelés javítja a lakók komfortérzetét és csökkenti a fűtési és hűtési rendszerek terhelését.

  A farost hőszigetelés fenntarthatósági szempontból is kiváló választás.
  Az alapanyagot, a fa rostjait, megújuló erőforrásként állítják elő, gyakran faipari melléktermékekből, így csökkentve a hulladékot.

  A gyártási folyamat során alacsony energiafelhasználásra van szükség, és az előállítás során nem keletkeznek jelentős káros kibocsátások.

  Emellett a farost lemezek természetes anyagokból készülnek, amelyek biológiailag lebomlóak, és nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat.
  A farost hőszigetelés tehát nemcsak hatékony hőszigetelést és kiváló hőtároló képességet biztosít, hanem környezetbarát megoldás is, amely hozzájárul a fenntartható építési gyakorlatokhoz. Az ilyen típusú hőszigetelés alkalmazása csökkenti az épületek energiafogyasztását, javítja a lakók komfortérzetét és minimalizálja a környezeti terhelést.

Egy tetőtérbeépítéses modern acélszerkezetes PuzzleHome készház szerkezet építését láthatjuk

Az Építési Folyamat

Az acélszerkezetes készházak építése több lépésből áll:

 1. Tervezés és Engedélyeztetés: Az első lépés a ház tervezése, amely során a tervezők figyelembe veszik az ügyfél igényeit és az építési szabályokat. Az építési engedély megszerzése után kezdődhet a gyártás.
 2. Gyártás: Az acél elemeket gyárban állítják elő, precíz méretezéssel és minőségellenőrzéssel. Ez biztosítja, hogy minden elem pontosan illeszkedjen a helyszíni összeszerelés során.
 3. Helyszíni Összeszerelés: Az előre gyártott elemeket a helyszínre szállítják, ahol a szakemberek gyorsan és hatékonyan összeállítják az épület vázát. Ezt követi a külső és belső burkolatok, valamint a gépészeti rendszerek telepítése.
 4. Befejező Munkálatok: Az utolsó fázisban kerül sor a belső terek kialakítására, beleértve a festést, burkolást és a bútorok elhelyezését. Ezzel párhuzamosan az épület külső környezetének rendezése is megtörténik.

Gyakorlati Tanácsok Építtetőknek

 • Válasszon Megbízható Kivitelezőt: Fontos, hogy olyan céget válasszon, amely tapasztalattal rendelkezik acélszerkezetes készházak építésében. Érdemes referenciákat kérni és korábbi projektek megtekintését kérni. Ellenőrizze, hogy a cég nem áll-e felszámolás alatt, jó és megbízható adózó-e, nincs-e köztartozása.
 • Alapos Tervezés: Az alapos tervezés és előkészítés elengedhetetlen a sikeres projekt érdekében. Fordítson időt az igények pontos meghatározására és a tervek részletes kidolgozására.
 • Figyeljen az Engedélyekre: Győződjön meg róla, hogy minden szükséges építési engedély és a technológiával kapcsolatban minden dokumentum rendelkezésre áll, mint például ETA vagy NMÉ, hogy elkerülje a késéseket és a jogi problémákat.
 • Használja Ki az Új Technológiákat: Az acélszerkezetes építkezések lehetőséget nyújtanak a legmodernebb technológiák alkalmazására, mint például az energiatakarékos építési rendszerek és az intelligens otthon megoldások, fenntartható hőszigetelések használata és méretpontos kivitelezés.

További Információk:

Az acélszerkezetes készházakról és más modern építési megoldásokról további részletes információkat találhat a www.kp.hu oldalon. Itt számos hasznos cikk és szakmai anyag áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek a megfelelő döntések meghozatalában.

Az acélszerkezetes készházak valódi áttörést jelentenek az építőiparban, lehetővé téve a gyors, költséghatékony és fenntartható építkezést. Amennyiben érdeklődik ezen innovatív megoldás iránt, érdemes alaposan utánajárni a lehetőségeknek és szakértők véleményét kikérni.

Ez a cikk remélhetőleg hasznos információkkal szolgált mindazoknak, akik fontolóra veszik egy acélszerkezetes készház építését, és hozzájárult a döntési folyamatuk megkönnyítéséhez.

Vállalkozásunk a Kp Sales House Kft egy 10 éves építőipari vállalkozás, akinek a tagjai, alkalmazottainak nagy része már 20 év feletti készházépítési múlttal rendelkezik. A Kp Sales House Kft-t 7 éve minősíti a legnagyobb nemzetközi cégminősítő, melynek eredménye az idei évben is a legmagasabb GOLD AAA cégminősítés.
Az adható 100 pontból 99 pontot szereztünk. A hazai vállalatok 1,44%-a kapja meg az AAA besorolást, de az építőipari végek 1%-a sem jogosult erre a kitüntető cégminősítő dokumentumra.

Amennyiben szeretnél egy kiváló acél- vagy faszerkezetes, esetlen egy kenderbeton házat építtetni, kérlek keress bennünket az elérhetőségeinken. Itt minden elérhetőséget megtalálsz: https://kp.hu/kapcsolat/

További weboldalaink: http://kp.hu, http://ujhazak.com, https://otthontervek.hu/http://puzzlehome.eu

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Tags:

Categories: acélszerkezetes készházak családi ház építés