Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Az Otthontervek létrehozásával nem kisebb cél megvalósítását tűztük ki magunk elé, mint hogy összeállítsuk az online elérhető legnagyobb háztervek katalógusát a XXI. század technológiai megoldásainak kiaknázásával.

Ez a katalógus egy új eszköze lehet a építészmérnökök és az építkezés előtt álló megrendelők összekötésének folyamatában.

Tudomásul kell venni, hogy a mai rohanó világban a legtöbb építtető már nem a mérnökkel akar a nulláról egyeztetni, hanem inkább választ egy adatbázisból a típustervek közül és szükség esetén áttervezteti azt.

Magyarországon még mindig megtapasztalhatjuk, hogy az embereknek az egyedi kell, még akkor is ha az adott terv jól ki van találva, de ez a trend változni fog és a "dobozos" megoldás felé fordulnak ez emberek.

Nálunk sokkal fejlettebb és gazdagabb országokban évtizedes múltja van a típusterveknek és az építtetők 60%-a változtatás nélkül kéri a dokumentációt, míg a fennmaradó 40% kéri a rajzok kisebb-nagyobb átdolgozását.

Mit kínálunk az építészmérnököknek?

Az első szolgáltatás, amit ki kell emelnünk, az az, hogy ha van Önnek olyan terve, melyet szeretne megjelentetni az oldalunkon, akkor mi azt megtekintjük és ha elnyeri tetszésünket, akkor ingyenes építészeti látványtervezés keretében elkészítjük a 3D látványterveket és a látvány videót. Ez jó az építészmérnöknek, mert megjelentetjük az elérhetőségét a terve mellett és kap egy bemutatkozási lehetőséget portfólió oldalunkon. Oldalainkat napi több ezer építtetni és tervezni vágyó ember látogatja, így a marketing könnyen célba ér. A 3D látványterveket és videót az építész használhatja más oldalain is. Tehát az építészmérnök partnereink által beküldött terveket az Otthontervek csapata osztályozza és a legjobbakat közzéteszi az oldalon. Ha a Kedves Építtető meg szeretné vásárolni a típustervet, akkor változatlan formában, vagy áttervezve értékesítjük a tervdokumentációt, melyet mindig az eredeti tervező végez el és ezáltal részben passzív jövedelmet biztosít egy-egy típusterv bemutatása.

A látványtervezés rengeteg folyamatot foglal magába, számos körülmény befolyásolja és szoros kölcsönhatásban van az építészeti tervezéssel. Összességében elmondható, hogy alaprajz és 2D-s rajzok alapján és szakember támogatása nélkül egy laikus építtető nem tud, vagy sokkal nehezebben tud döntést hozni.

Szerencsére a digitális technika építészeti térhódításával a látványtervezés hatalmas átalakuláson megy keresztül és ennek egyik meghatározó eleme a fotó-realisztikus ábrázolás. Az építészmérnökök felé vállaljuk, hogy a saját maguk által elkészített végleges- vagy vázlattervekből látványterveket és látvány videókat készítünk, melyet át tud adni az ügyfeleinek.

A 3D látványtervezési és videó elkészítési díjaink rendkívül kedvezőek az Építész partnereink számára, így ezt mint egy külön szolgáltatást tud ügyfeleinek biztosítani, mely külön bevételt jelent.

Igény esetén igényes, a XXI. századi legújabb trendeknek megfelelő portfólió weboldalt készítünk külön megállapodás alapján, melynek vállaljuk az üzemeltetését is.

Látványtervezés dióhéjban

A térbeli megjelenítés, vagyis a látványtervezés a laikusok számára is könnyen értelmezhető képet fest az építészeti téralkotásról, magáról az épületről. Az ember természetes közege maga a tér, amelynek legegyszerűbb megjelenítése a síkbeli perspektivikus térábrázolás. Az előírásoknak megfelelő tervdokumentáció elkészítése ma már minden családi ház esetében alapkövetelmény. Azonban napjaink megrendelői a részletes tervek mellett a látványtervek segítségével alkotnak összképet az adott épület végső kialakításáról. Ezek a kétdimenziós síkmetszetekkel ellentétben a szigorú szakmai tartalmon túl érzelmeket is képesek közvetíteni és, mint tudjuk az érzések nélküli falak csak egy házat - és nem otthont alkotnak. A megrendelőink többek között ezen impulzusok hatására nyilvánítanak véleményt az elkészült tervekről, fogalmazzák meg a további elvárásaikat. A látványtervezés súlya megnövekedett az építészeti ábrázolásban, ahol a hagyományos tervezési metódustól eltérő kihívásokkal kell szembenéznünk. A folyamat összetettségének megértéséhez szükség van a vizualizáció egyes fázisainak bővebb megismerésére.

Mi kell a jó látványtervhez?

Alapvetően az építészeti tervezés síkmetszetek létrehozására törekszik, amik által elkerülhető a tervek eltérő értelmezése. A metszetek általában a jellemző keresztmetszetekben készülnek, nem terjednek ki minden részletre. Az olvasásuk, értelmezésük felkészült szakembert igényel, aki tisztában van az épületszerkezeti, technológiai lehetőségekkel. Nincs szüksége minden síkmetszet meglétére, hiszen az épület egésze következetesen megépíthető. Az esetleges hiányzó keresztmetszetek a számítógépes tervezésnek köszönhetően bárhol felvehetők, ezzel tovább egyszerűsítve a házterv olvasását. A gyakorlatban azonban a tervek jellemzően nem tartalmaznak a szükségesnél több információt, hiszen a tervezőnek sem érdeke minden egyes részlet tökéletes kidolgozása. A befektetett idő és munka nem térülne meg és nem is javítaná számottevően a kivitelezés minőségét. A látványtervezés folyamatát, a házterv végső formáját végleten számú változó befolyásolja, mégis jól elkülöníthető az alábbi négy lépés, amelyek egy központi gondolat - a látványterv életre keltése - köré szövődnek. Ezek figyelembevételével biztosítható a sikeres végeredmény.

3D látványtervezés építészeti tervek alapján

A látványtervezés célja az adott épület - családi ház - minél magasabb színvonalú, közérthető vizualizálása, amely során az elképzelt építmény tökéletes egységet alkot környezetével. Ez nélkülözi a valóságnak ellentmondó megjelenítési hibákat a szerkezeti felépítésben és a megvilágításban, továbbá a logikai tévedéseket az anyaghasználatban. Ezt követően kap szerepet az a nehezen megfogalmazható plusz, mint például egy gőzölgő kávé látványával keltett emlék, amihez a megrendelő képes kötődni és így magáévá teheti a megjelenített virtuális világot. 

A fotórealisztikus 3D látványtervezés szolgáltatásunkat elsősorban azoknak a generálkivitelezőknek és tervezőknek ajánljuk, akik garantálni szeretnék minőségi online jelenlétüket. 

A minőségi online jelenlét napjainkban gazdasági szükségszerűség. Ezt támasztja alá, hogy a legnagyobb építkezési kedvvel az Y (1980—1999 között született) nemzedék rendelkezik. Az Y generációt megszólítani az interneten keresztül lehet, hiszen bármilyen kihívással néznek szemben, ez lesz az első felület amihez fordulni fognak. 

Kérdés esetén keressék kollégáinkat a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el