Családi ház építkezőknek


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Az Otthontervek weboldal elsődleges célja, hogy széles körű támogatást biztosítson az építkezőknek a családi ház építési legfontosabb részéhez, az építész tervezéshez.

Nagy hangsúlyt fektetünk a legjobb építészmérnökök és ezáltal a minőségi háztervek felkutatására. Miután kiválasztottuk a legélhetőbb 2D terveket, csapatunk a XXI. század legjobb technológiáival foto-realisztikus 3D látványterveket és videókat készít azokból és közzétesszük oldalunkon. 

Az oldal 2019-ben startolt el, így az első 100 terv a saját építészmérnökeink munkája, de 2020. augusztus hónaptól várjuk további építészek jelentkezését.
Ezáltal létrehozhatjuk hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb online típusterv katalógusát, mely a legtöbb építkezőnek kész megoldással szolgálhat a családi ház építésnél.

Egy családi ház több generációt fog kiszolgálni, ezért az egyik legfontosabb az építész tervezési feladat

Az ügyfeleink 7 megoldás közül választhatnak:


A: Bármelyik típustervünk megvásárolható egyetlen egy telken megvalósuló építési engedélyeztetés céljából, így a megadott építkezésen lemondunk a tervezői szerzői jogunkról és átruházzuk azt az Ön építésztervezőjére. A csomag tartalmazza a látványtervet, DWG formátumban az alaprajzot és a metszeteket.Lehetőség van a típustervek megvásárlására. Ennek díja a legolcsóbb 100 m2 bruttó alapterület alatti ház esetén 100 ezer forint, míg 100 m2-es bruttó alapterület felett 150 ezer forint. Az Ön építésztervezője át tudja tervezni a házat, vagy változatlan formában engedélyeztetni tudja azt.

B: Ebben az esetben az építészmérnökeink az Ön telkére adaptálják a tervet változtatás nélkül, elkészítik a szöveges részt és feltöltik azt engedélyeztetésre.
Ebben az esetben az eredeti építész tervek árából 60% kedvezményt biztosítunk.

C: Éptészmérnökünk kisebb változtatásokat elvégez a típusterven, mely nem érinti a külső megjelenésben a falak és a tetőt, de változhatnak az ablakok mérete és színe, a falak és a cserép színe. A belső falak elmozdíthatóak mindaddig, ameddig a külső nyílászárók változtatása nélkül értelmes megoldások születhetnek. Módosíthatóak a belső szerelvények helye és fajtája a vizes helyiségekben, illetve a burkolatok.
Ebben az esetben az eredeti építész tervek árából 45% kedvezményt biztosítunk.

D: Egy adott típustervből indul ki a tervezés, de változhatnak a fal hosszak, a tető típusa, bármilyen szín és nyílászáró, burkolatok, belső terek. Fontos, hogy az épület alakja nem változik csak magasabb, hosszabb, rövidebb lehet.
Ebben az esetben az eredeti építész tervek árából 30% kedvezményt biztosítunk.

E: Teljesen egyedi tervet készít az építész Önnek, a kiválasztott terv csak inspirációként, koncepcióként használja. Tehát a tervezési fázis gyorsíthat azzal, hogy az elképzelés adott. Minden egyedileg valósul meg az Ön igényeinek megfelelően és a helyi építési hatóság előírásainak alapján.
Ebben az esetben az eredeti építész tervek árából 10% kedvezményt biztosítunk.

F: Önnek egyik típusterv sem tetszik, tehát a tervezési munkát teljesen a nulláról kell elkezdeni.
Ebben az esetben a mindenkor érvényes áraink az irányadóak.

G: Van már építésztervezője és készülnek az építész terveit, de szeretne egy professzionális fotorealisztikus látványvideót és 3D látványterveket készíttetni a terveiből. Mi ezt rendkívül kedvezményesen bruttó 68 ezer Ft összegért elkészítjük önnek 3 munkanap alatt. Ezért mi egy darab professzionális 45-55 másodperc közötti látványvideót, illetve 6 darab 3D látványtervet adunk át nagy felbontásban. A linkre kattintva megtekintett több tucat munkánkat.

Mennyibe kerül az építész tervezés?

Az építész tervezéshez több dolog szükséges és még több minden az építési engedélyeztetéshez és a kivitelezés megkezdéséhez. Ezeket a jelen bekezdésben röviden ismertetünk.

Telekválasztás:
Először is szükség van a telek kiválasztására. Ez önmagában nem kis feladat, mert itt fog a házunk megvalósulni és fontos, hogy milyen házat lehet oda építeni, lehet-e pl. lapos tetős, vagy szabadon álló kivitelezést végezni, mekkora százaléka építhető be a teleknek,  milyenek a szomszédok, milyen a tájolás, zajos, vagy csendes a környezet, mennyire van közel az iskola, esetleg a bevásárlási vagy szórakozási lehetőség.

Itt az építészmérnök igazán a tájolás tekintetében és a helyi építési szabályok ismertetésében tud segíteni, a többi érzelmi kérdés és az Ön családjának kell a döntést meghoznia.

Talajmechanika és geodézia:
A telek kiválasztásával együtt nagyon fontos, hogy készüljön egy talajmechanikai vizsgálat, mert normál esetben 80 cm alapozási mélység is elegendő, de ha a talaj sittes törmelékes, vagy nem teherhordó, akkor akár 2 méternél is mélyebb alapozás is szükséges lehet, mely a kivitelezési költségeket akár milliós nagyságrendekben is emelheti. Fontos tény, hogy a talajmechanikai vizsgálat eredménye egy 40 millió forintos telken végzett 6 millió forintos alapozási költségnél jelenthet 2 milliós többletköltséget, mely elhanyagolható, de egy 2 milliós vidéki teleknél a 2 millió forintos alépítményi költségnövekedés a telek árával megegyező lehet, mely arányaiban nagy költség. Elmondható, hogy a talajmechanikai vizsgálatot nem szabad nélkülözni. Egy korrekt statikus és kivitelező enélkül nem indul neki a munkának.

A talajmechanika költsége cégenként és országrészenként változó, de 2-3 fúrás és tejes kiértékelés esetén 160-350 ezer forintos költséggel számolhatunk.  
Ez a cégünknél történő megrendelés esetén fixen 220 ezer forintba kerül. 

A geodéziai vizsgálatot a földmérő végzi, mely a telek szinteltéréseit vizsgálja és tünteti fel egy szintvonalas térképen a balti magassághoz képest. Ez a tervezéshez elengedhetetlenül fontos. 

Egy teljesen sík és a ház helyén két méteres szintkülönbséggel rendelkező telek esetében akár 50-60% alapozási-fogadószint kivitelezési különbség is lehet, de ha ehhez egy rossz talajmechanikai besorolás társul, akár kétszeres árral is kalkulálhatunk a fogadószint tekintetében. 

A geodéziai vizsgálat költsége, ha meghatározzák a telek határait is 60-150 ezer forint között változik. 
Cégünknél megrendelve ez fix 100 ezer forintos költséggel kalkulálható. 

Építész tervezés:
Ha a telek kiválasztásra került, a talajmechanika és a geodézia elkészült, megkezdhető az építész tervezés. 

Az építész tervezés első fázisa a vázlatterv elkészítése, mely általában két alapötlet felvázolása az Építtető igényei és a helyi építési szabályzat, valamint a telek adottságai figyelembevételével.

Ez egyszerűnek hangzik, de sok esetben több mint 100 oldal településképi kézikönyv elolvasása szükséges az építész részéről, hogy minden szabályt megismerjen az adott helyrajzi számú ingatlanra vonatkozólag. Sőt a legtöbb esetben a helyi építési hatósággal egyeztetni kell a vázlatterveket. Ezzel akár több hét csúszásba is kerülhet a tervezés, mert előfordul, hogy egy hónap is eltelik, hogy egy főépítész időpontot adjon az építész számára egyeztetés céljából.

A főépítész vagy a hatósági szakemberek még ajánlásokat tehetnek a rajzi részhez. 

Ha az alapötlet elfogadott, akkor ennek felhasználásával, elindul az alaprajz elkészítésének folyamata, a kész alaprajzból a 2D-s metszet és látványterv elkészítése. Ebben még finomhangolások lesznek és kialakul a végleges látvány is. 

A végleges 2D látványtervekből elkészítjük a 3D látvány képeket és a videót.  

Az építésztervezés folyamatának a költsége országrészenként, építészenként, elismertség, referenciák függvényében változó, így találkozhatunk 3200 Ft/m2 áron dolgozó és 9000 Ft/m2-es áron tervező építészirodával, vagy magántervezővel.

A mi általunk nyújtott 3D látványtervek és videó önmagában a legtöbb építésznél nem elérhető, ha mégis akár 1500-2000 Ft/m2 árat is elkérnek ezért.

Az otthontervek.hu árai ár-érték arányban kifejezetten kedvezőek, ha figyelembe vesszük azt, hogy teljesen fotorealisztikus 3D terveket és látványvideót is elkészítjük, mely nem kerül külön felszámításra. 
Tehát, aki velünk terveztet annak csapatunk a családi ház bruttó alapterületét mérve 5200 Ft/m2+ÁFAs áron készíti el a vázlattervet, az engedély tervet a műszaki leírással, metszetekkel együtt, ajándék a 3D látványtervezés és a látvány videó elkészítése.

Statikai leírás, statikai számítás, villamos és víz gépésztervezés:
Ez is kötelező része az engedélytervnek, mint melléklet.
Erre árat csak a családi ház szerkezet ismeretében és a gépészet összetettségének függvényében lehetséges.
Elmondható, hogy ha valaki egy egyszintes 120-150 m2-es könnyűszerkezetes vagy téglaházat terveztet és nincs hőszivattyús rendszer, akkor 160-350 ezer forint közötti nettó árra lehet számítani a statika, és gépészeti tervezések összességének elkészítésekor.
Cégünk ezt kompletten nettó 190 ezer forint összegért vállalja elkészíteni.

Amennyiben családi ház építésével az otthontervek.hu-t bízza meg, az összes tervezési költség 70%-át mi fizetjük!

Családi ház gyártás, kivitelezés:
Az építkezésnek azonban csak a kisebbik része az építésztervezés, emiatt nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felelősségteljes generálkivitelezőkkel dolgozzunk együtt, hiszen egy családi ház építés egy életre szóló befektetés akár több generáció számára.

Cégünk Európa legismertebb pénzügyi cégminősítője, a BISNODE által 4. éve "AA" kategóriás pénzügyi minősítéssel rendelkezik, melyre a magyar vállalkozások 1,75%-a jogosult és ISO minőségbiztosítási rendszerben dolgozik.

Kivitelező partnereink közé csak olyan cégeket választunk, akik hasonlóan megbízhatóak, hiszen ha egy házzal pár év múlva bármilyen probléma van, fontos a garanciális ügyintézés. Ebben is segítségünkre van az építészmérnökökből, és ingatlanközvetítőkből álló széles körű kapcsolati rendszer. Ennek segítségével viszonylag könnyen beazonosítható az ország adott régiójában tevékenykedő legjobb generálkivitelező. Mindezek mellett rendszeresen megjelenő szakmai cikkekkel és hírekkel gondoskodunk arról, hogy ügyfeleink mindig hiteles forrásból tudjanak tájékozódni.

Vállaljuk könnyűszerkezetes favázas családi ház építést, könnyűszerkezetes acélvázas családi ház építést, valamint Thermo-Burok ház építést, illetve PuzzleHome családi házak gyártását.

Lehetőség van vázszerkezetkész, félkész, külső kulcsrakész, valamint teljesen kulcsrakész családi ház kivitelezésének megrendelésére is.

Cégünk által felépített családi házak közül pár darab fotót bemutatunk az alábbiakban.
Amennyiben szeretne típustervet vásárolni, új tervez készíttetni, épülőfélben lévő, vagy átadott készházat megtekinteni, keresse kollégáinkat a kapcsolat menüben vagy a lap alján található elérhetőségeinken.

Kp Sales House Kft által felépített családi ház Solymáron
Kp Sales House Kft által felépített családi ház napelemes rendszer szerelése után
A Kp Sales House Kft által felépített családi ház Budaörsön
A Kp Sales House Kft által felépített családi ház Siófokon
Kp Sales House Kft által felépített családi ház Kistarcsán
Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Tags:

Categories: családi ház építés