Falusi CSOK térkép


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Valószínűleg teljesen át fog alakulni a falusi CSOK kompatibilis ingatlanok ára a következő hónapokban a megnövekvő kereslet miatt, azonban az elmúlt évek tapasztata alapján elmondható, hogy "ki korán kel, aranyat lel". A Magyar falu program keretén belül döntött a kormány a legújabb otthonteremtési támogatás bevezetéséről. A falusi CSOK térkép tehát azokat az 5.000 fő alatti településeket tartalmazza, amelyek a Belügyminisztérium KEKKH (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala) adatai alapján megfelelnek a falusi CSOK által támasztott kritériumoknak.

Milyen szempontok alapján listázza a falusi CSOK térkép az adott településeket?

- 5.000 fő alatti település;

- lakosságszám 2003-hoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag.

Hazánkban 2874 település népessége nem érte el az 5.000 főt, azonban ezek közül csak 1799 település maradt, ahol az országos átlagnál nagyobb mértékben csökkent a lakosság száma a 2003 januári adatokhoz képest.

A térképen azonban jól látszik, hogy Budapest, Pest megye és a nagyobb megyeszékhelyek közelségében (Kecskemét, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém, Pécs, Szombathely, ) nem, vagy inkább kevesebb olyan település található, ami megfelel az új falusi CSOK kritériumainak. Pár határ menti település viszont érdekes lehet azok számára, akik továbbra is Magyarországon szeretnének élni, viszont vonzza őket az ausztriai munkalehetőség. Ezen települések a következők: Kétvölgy, Felsőszölnök, Alsószölnök, Nemesmedves, Vasalja, Szentpéterfa, Narda, Bucsu, Bozsok. A nyugalomra vágyóknak pedig könnyen a tulajdonába kerülhet 1-1 Balaton parti, panorámás ingatlan is. Ezen települések a következők: Balatonkenese, Örvényes, Balatonudvari, Balatonrendes, Badacsonytomaj, Szigliget, Balatonkeresztúr. A sorból pedig nem maradhatnak ki a Budapesthez legközelebb található 5.000 fő alatti települések sem, melyek a következők: Besnyő, Beloiannisz, Pusztavacs, Mikebuda, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Csővár, Vértesboglár, Alcsútdoboz, Epöl, Bajna, Nagysáp, Sárisáp, Annavölgy, Csolnok 

Miről szól az új falusi CSOK?

- vissza nem térítendő támogatás;

- felhasználható használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére;

- 1 gyermek után 600.000 forint, 2 gyermek után 2.600.000 forint, 3 gyermek után pedig 10.000.000 forint;

- akik legalább 4 gyermeket nevelnek is 10.000.000 forintban részesülnek.

falusi CSOK 2019 táblázat

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Categories: Cikk