Vízszigetelés utólag


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

A vízszigetelés hiánya bizonyos lakóingatlanok esetében érték csökkentő hatással rendelkezik. Az ilyen épületek utólagos vízszigetelésével komoly komfortváltozást lehet elérni, valamint a korábban nedves szerkezeti elemek kiszáradása a használati érték mellett a piaci értéket is növeli. A nedvesség nem csak a talajból hanem a födémszerkezeten keresztül is szivároghat, ami az építés során keletkezett kisebb vagy nagyobb hibából fakad. Visszavezethető a gyenge minőségű betonozásra, a szakszerűtlenül elvégzett tömörítésre, a rossz időjárási körülményekre vagy éppen a magas talajvízszintre is.

vízszigetelés probléma, felázás

A felújítási módszerek kiválasztása előtt célszerű igénybe venni épület-diagnosztikai segítséget, mellyel a felújítás mértéke, helyes sorrendje könnyen kialakíthatóvá válik. Fontos, hogy ne az utólagos hőszigetelés után akarjuk az átnedvesedett falszerkezetek vízszigetelését megoldani, ugyanis először a sóterhelt falak vakolat helyreállítását, illetve az épület csapadékvíz elvezetésének problémáját kell megoldani.

Három csoportba oszthatóak a nedvesség-gátló falszigetelések:

(a) Injektálás
(b) Résvágásoan alapuló falszigetelés
(c) Aláfalazásos eljárás

Az aláfalazásos módszer esetében a megázott szerkezeti elemeket szakaszos kibontás alkalmazásával cserélik, a teherátadást pedig csömöszölt betonnal biztosítják. Ezt a módszert általában már csak akkor alkalmazzák, ha a szigeteléssel egy lépésben az alap megerősítését is el kell végezni. Sajnos ez az eljárás lassú és költséges, ugyanis szakaszosan végezhető, illetve magas az élő munkaerő igénye is.

Vízszigetelés injektálással

A vizesedés ellen jó megoldás lehet még az injektálás, ugyanis viszonylag kis bontással járó beavatkozás. A falszerkezetbe juttatott Auafin-F injektáló oldat elzárja a felszivárgó víz kapillárisait ezzel víztaszítóvá téve a szigetelet részeket.

A fentiek miatt manapság inkább a falvágásos technológiákat alkalmazzák, melyet kis és közepes keménységű tégla vagy kőfal esetében vídiás vágóéllel ellátott falvágókka, marógépekkel vagy gyémántvágókkal végeznek el.

vízszigetelés falvágással

Az 1 méternél is vastagabb falszerkezetek esetében mindkét oldalról szigetelni kell a falakat minimum 2 mm vastagságú, nagy sűrűségű polietilén lemezekkel, poliészterfátylas modifikált bitumenes lemezekkel vagy akár PVC lemzekkel. Az utólagos talajvíznoymás elleni szigetelést a falszerkezuetkben kizárólag speciális anyagokkal végzett befecskendezéssel lehet elérni, melyek pinceszigetelések javítására is alkalmasak. Korábban szilikon és sziloxán mikroemulziókat alkalmaztak, azonban már léteznek ennél sokkal modernebb poliuretánngyanták és akrilgélek amik vízhatlan szigetelést biztosítanak és elzárják a falazatban lévő üregeket is. Példának okáért így válik lehetővé egy talajszint alatti pince csőáttörés, elszakadt lemezes pinceszigetelés vagy vasbeton falú mélygarázs szigetelésének javítása is.

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Categories: Cikk