Levegőtisztító tornyot építettek Kínában


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

A Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársai olyan légtisztító tornyot építettek, mely az első tesztek alapján jelentősen csökkentette a levegő szennyezettségét. Maguk az építők is megkérdőjelezték az építmény hatékonyságát, azonban a tesztüzem után nagy volt az öröm Hszian városában, ugyanis a légtisztító torony 15%-al tudta csökkenteni a levegő szállópor-tartalmát egy tíz négyzetkilométeres területen.

A 10 méter átmérőjű és 60 méter magas torony 2016-ban épült egy országos kutatási program részeként. Működési elve egyszerű, a meleg levegő felszáll a toronyba, keresztülhalad több tisztítószűrőn, és tiszta levegőt enged vissza a kínai város levegőjébe. Csao Zsun-zsi, a Kínai Tudományos Akadémia Környezetkutató Intézetének munkatársa elmondása alapján Hszian város levegőjének teljes megtisztításához közel 100 db hasonló toronyra lenne szükség.

Kína 2014-ben hirdetett harcot a légszennyezettség ellen. Kettő évvel ezelőtt a levegő minősége már érezhetően javult, a PM2,5 szállópor 6,5%-al csökkent több száz városban. A lépésre nagy szükség volt, ugyanis a Chicagói Egyetem 2018-as tanulmánya alapján a légszennyezettség Észak-Kínában 3 évvel csökkenti az ott lakók életét a többi déli városhoz képest. 

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Categories: Hír