Hitelfelvételnél július 1-jével magasabb törlesztőrészlet vállalható


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Sajnos rossz hírünk van az 500.000 forintnál rosszabbul keresőknek. Az elmúlt időszakban bekövetkezett reálbér-emelkedés miatt csak akkor vállalható magasabb törlesztő, ha fizetésünk eléri a az 500.000 forintot. Ezen felül július 1-jével megváltoztak az adósságfék-szabályok, így már be lehet számítani az önerőbe a babaváró támogatást, továbbá az más kölcsönnel ki is váltható. Jó hír, hogy a Jegybank által létrehozott adósságfék szabályok nem korlátozzák az állami támogatások igénybevételét, ugyanis több esetben el lettek látva kivételszabályokkal. Erre jó példa, hogy a babaváró kölcsön legfeljebb 75%-ban fel lehet számolni önerőként, illetve nem gátolják a korábbi hiteleink kiváltását sem!

A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) megállapítása során figyelembe kell venni az adósok kamattámogatással csökkentett törlesztőrészletét, így a szabályozás miatt nem csökkennek az esélyeink az állami támogatások felhasználására, illetve meggátolják a háztartások túlzott eladósodását is.

Mit jelent a JTM egy jelzáloghitel esetén? 500.000 Ft alatti jövedelemnél legfeljebb 5 éves futamidő esetén a keresetünk 25 százaléka, míg 500.000 Ft feletti jövedelem esetén legfeljebb fizetésünk 30 százaléka fordítható hiteltörlesztésre. A több mint 5 éves, de kevesebb mint 10 éves futamidő esetén a fizetésünk 35 - 40%-a, míg 10 éves futamidő felett fizetésünk 50-60%-a fordítható hiteltörlesztésre.

JTM változás 2019-ben

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) igénylése, illetve személygépkocsi-szerzési támogatás nem növeli a hitel összegét, így továbbra is beszámítható önerőként.

Azok számára, akik maguk szeretnek utánajárni a felvehető hitelek és támogatások részleteinek az MNB honlapján valamint mobil applikációján elérhető egy könnyen kezelhető hitelkalkulátor alkalmazás, mely segít kiszámolni, hogy nagyjából mekkora összeget kell majd visszafizetnünk.

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Categories: Hír