Ingyenes tulajdoni lap letöltés


Szeretne árajánlatot kapni az Otthontervek oldalon? 
Regisztráljon (REGISZTRÁCIÓ IDE KATTINTVA LEHETSÉGES)és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk Önnek!
Cégünk BISNODE "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel, ISO minőségbiztosítási rendszerben gyártja és építi a családi házait.

Az ingyenes tulajdoni lap letöltés segítséget nyújthat abban, hogy a megvásárolni kívánt ingatlanról bővebb információkat tudjunk szerezni, továbbá az ingatlan adás-vételhez kötelezően le is kell kérni, amit általában az ügyvéd végez el helyettünk.

A tulajdoni lap és másolata tartalmát részletesen az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény végrehajtására kiadott 109/1999. (XII. 29.) FVM rendelet határozza meg.

Mikor célszerű az ingyenes tulajdoni lap letöltés?

A tulajdonosnak célszerű már az ingatlan hirdetésének megkezdésekor lekérni a tulajdoni lapot, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy olyan bejegyzés van rajta, ami megnehezíti vagy éppen meg is akadályozhatja az eladást. Ilyenek például a jogosulttal szemben indított felszámolási vagy végelszámolási eljárás, bírósági ítéleten alapuló tulajdoni korlátozás, elidegenítési és terhelési tilalom, épület létesítésének vagy lebontásának ténye stb. Természetesen a vevőnek is célszerű minél hamarabb lekérni a tulajdoni lapot, de legkésőbb a vételi ajánlat előtt javasolt.

Honnan tudok letölteni tulajdoni lapot ingyen?

Magánszemélyként évente 2 alkalommal tölthető le ingyen a teljes, de nem hiteles tulajdoni lap a Földhivatal oldaláról.

Hogyan tudom letölteni az ingyenes tulajdoni lapot?

Menjünk fel a a http://www.foldhivatal.hu/ oldalra majd kattintsunk a Földhivatal Online ügyfélkapu logóra.

Adjuk meg felhasználói nevünket és jelszavunkat az Ügyfélkapu oldalán. Amennyiben nem rendelkezünk felhasználónévvel és jelszóval, menjünk be a legközelebbi Kormányablakhoz és igényeljük egyet.

Válasszuk ki a legfelül elhelyezkedő szolgáltatások indítása menüt.

Kattintsunk az Ingatlan keresése menüre.

Válasszuk ki a keresés helyrajzi szám alapján menüt. Amennyiben nem tudjuk a helyrajzi számot, akkor válasszuk a keresés cím alapján lehetőséget, ahol minden adatot pontosan ki kell töltenünk. Előfordulhat, hogy a “túl sok találat” figyelmeztetés jelenik meg az oldalon, ilyenkor valószínűleg elírtunk valamilyen adatot.

Adjuk meg a helység nevét és a helyrajzi számot, írjuk be az ellenőrző kódot, majd kattintsunk alul a keresés lehetőségre.

Válasszuk ki a 3. oszlopban található “Teljes (díjmentes)” lehetőséget, majd kattintsunk a tovább gombra és töltsük le egyesével JPEG formátumban. A letöltéshez menjünk a tulajdoni lap 1. oldalára, majd klikkeljünk jobb gombbal és válasszuk a kép mentése másként funkciót. Ezt a mentést ismételjük meg a tulajdoni lap többi oldalán is.

 

A tulajdoni lap tartalma

Tulajdoni lap I. rész: Tartalmazza az ingatlan természetbeni állapotára vonatkozó számszerűsíthető és leíró adatokat, valamint az ingatlannal kapcsolatos, de a mindenkori tulajdonostól független jogosultságokat és kötelezettségeket. Az I. részben tünteik fel a település nevét, az ingatlan fekvését (belterület, külkerület, zártkert), helyrajzi számát, postai címét (ha van), jogi jellegét (társasház, szövetkezeti ház stb.), a művelési ág és a művelés alól kivett terület elnevezését, területét, kataszteri tiszta jövedelmét. Továbbá egyéb jogosultságokat és kötelezettségeket is, mint pl. az ingatlan mindenkori tulajdonosát megillető telki szolgalmi jog vagy az épület műemlékké nyilvánítását.

Tulajdoni lap II. rész: Tartalmazza a tulajdonos (kezelő, használó) adatait, a szerzés jogcímét, a bejegyzés rangsorát és a tulajdoni hányadot.

Tulajdoni lap III. rész: Tartalmazza az ingatlanra vonatkozó olyan további jogokat és jogilag jelentős tényeket (általában terheket és korlátozásokat), amelyek feltüntetését az ingatlan-nyilvántartási jogszabályok elrendelik vagy megengedik.

Néhány példa a tulajdoni lapra bejegyezhető jogokra:

- Földhasználati jog, haszonélvezet és a használat joga
- Földmérési jelek és villamos berendezések elhelyezését biztosító használati jog
- Vízvezetési és bányaszolgalmi jog, vezetékjog
- Elő-,visszavásárlási, vételi jog
- Tartási és életjáradéki jog
- Jelzálogjog, végrehajtási jog
- Telki szolgalmi jog

Néhány példa a tulajdoni lapra bejegyezhető tényekre:

- Kiskorúság vagy gondnokság alá helyezés ténye
- Jogosulttal szemben indított felszámolási vagy végelszámolási eljárás
- Bírósági ítéleten alapuló tulajdoni korlátozás
- Építési, telekalakítási tilalom, építési korlátozás
- Kisajátítási, telekalakítási eljárás megindítása
- Bejegyzés iránti kérelem elutasításának ténye
- Elidegenítési és terhelési tilalom
- Ranghely fenntartás
- Ingatlan-nyilvántartási eljárás felfüggesztésének ténye
- Tartós környezetkárosodás
- Épület létesítésének vagy lebontásának ténye

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Tags:

Categories: Cikk