Balatonőszöd családi ház típusterv (120 m²)

Balatonőszöd családi ház típusterv (120 m²)

  • 120 m2
  • 2 Fürdő
  • 2 Szoba
Szeretnél friss és részletes árajánlatot és műszaki tartalmakat kapni az Otthontervek oldalon? Regisztrálj (IDE KATTINTVA ) és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk elküldjük! Cégünk D&B "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel és MAKÉSZ védjeggyel rendelkezik. 

Balatonőszöd családi ház típustervünk egy már általunk 2016-ban felépült családi házunk tervei alapján készült.

A családi ház nyaralóként került megépítésre, de mind a kiváló hőszigetelés tekintetében, mind elrendezésében ajánlott akár 2 kisgyermekes családok kényelmes otthonának.
A modern minimál stílusban készült családi ház lapostetős és kifejezetten a belső udvarra nyitott a nappali, az étkező és az egyik szoba.

A nappaliban hatalmas 6 méteres tolóajtó került beépítésre, mely tavasztól ősz közepéig hatalmas kaput nyit a gyönyörű kertre. A nappaliból nyíló pergola elektromos mozgatású, sőt mozgatható, leszerelhető oldalakkal rendelkezik, így rosszabb időjárási viszonyok mellett is használható a nappali meghosszabbításaként.

Az épület elektromos infra fűtéssel van ellátva, de a szobákban és a nappaliban modern inverteres WIFI vezérléses klímákat is beépítettünk. A talajvíz közelsége miatt készült egy fúrt kút is, melynek a hideg vizét a hővisszanyerős szellőztető berendezés külső beszívó ága előtt egy vizes hőcserélőbe bevezettünk és így a nyári melegben a kinti levegő passzív módon 3-4 Celsius fokot hűlt, mire a lakásba beérkezett, így a klímaberendezés használata pár hetes időtartamra csökkent.

Az udvarban a házzal szerves részt alkot a kerti kis konyha, mely jó idő esetén a ház központi helyévé válik a grillparty-k, bográcsozások által.

A családi ház látványterveit és alaprajzát, valamint videóját a jelen bejegyzésben megtekinthetik.

A családi ház típusterv megvásárolható, igény esetén vállaljuk az építész tervek engedélyeztetését, valamint egyedi tervek elkészítését vagy a jelen terv módosítását.
Cégünk családi házak tervezésével, látványterv és videók készítésével, családi ház kivitelezésével és készházak gyártásával foglalkozik.
Az épületet könnyűszerkezetes favázas vagy acélszerkezetes technológiával vállaljuk legyártani és felépíteni. Amennyiben csak a terveket szeretné megvásárolni, vagy átterveztetni, természetesen bármilyen építési technológiára vállaljuk a tervek elkészítését.

Érdekesség: A családi házról valós képeket is bemutatunk a galériában.

Balatonőszöd családi ház típusterv (120 m²) 2024. 06-07. hónapban történő családi ház építés megrendelése esetén csak a fa- vagy acélszerkezetes fal- és tetőszerkezetet felépítése esetén mindössze (13,9 millió forint helyett) 12,5 millió forint plusz 5% összegért vállaljuk azt elkészíteni. Abban az esetben, ha félkész kivitelezést szeretnének megrendelni az extra kedvezményes ár (37 millió forint helyett) 35 millió forint plusz 5% áfa. Ebben az árban az összes falszerkezet és tetőszerkezet felépítésre kerül, melyet üzemi előregyártással valósítunk meg. Készen van a vakolatrendszer, a külső nyílászárók, a párkányok, ereszek, belső kartonozások, összes hőszigetelés és álmennyezet szerelése. 

Az árban a fedett terasz és a pergola nincs benne, a méretegyeztetés és műszaki tartalom után azonnali árajánlatot biztosítunk.

Cégünk MAKÉSZ védjegyes vállalkozás és a legmagasabb pénzügyi minősítéssel rendelkezik, így az Ön üzleti kockázata a legminimálisabb, hiszen a magyar építőipari cégek 1,4%-a teljesíti ezt a fajta üzleti minősítést. A MAKÉSZ védjegyről ide és a MAKÉSZ védjegyes vállalkozásokról ide kattintva, a cégminősítésünkről ide kattintva kaphat részletesebb információt.

A családi ház magas tetős megoldással készülő típustervét Fonyód típustervnek neveztük el, melyet az alábbi linken lehet megtekinteni:

Fonyód 120 m²-es családi ház típusterv

Fenntartható Építészet: A Holnap Otthonai

A fenntartható építészet napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap, mivel a klímaváltozás és a környezeti kihívások egyre sürgetőbbé teszik a fenntartható megoldások alkalmazását. Az építőipar jelentős hatással van a környezetre, ezért kulcsfontosságú, hogy olyan technológiákat és anyagokat használjunk, amelyek minimalizálják az ökológiai lábnyomot és hozzájárulnak a fenntartható jövőhöz. Ebben a cikkben három kiemelkedő fenntartható építési megoldást mutatunk be: a kender szigetelést, a farost szigetelést és a PuzzleHome készházakat. Emellett szó lesz a MAKÉSZ (Magyar Készházgyártók Szövetsége) és az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) szerepéről is.

Kender Szigetelés: Természetes és Hatékony

A kender szigetelés egyre népszerűbb a fenntartható építkezésekben, hiszen természetes, megújuló alapanyagból készül, és kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A kender növekedése során több szén-dioxidot köt meg, mint amennyit az előállítása során kibocsát, így hozzájárul a karbon lábnyom csökkentéséhez. Emellett a kender szigetelés kiváló páraáteresztő képességgel bír, ami biztosítja az épületek megfelelő légcseréjét és megakadályozza a penészképződést.

Farost Szigetelés: Fenntarthatóság és Komfort

A farost szigetelés szintén egy környezetbarát megoldás, amely a fából származó természetes rostokból készül. Ez az anyag nemcsak kitűnő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, hanem biológiailag lebomló is, így minimalizálja a hulladéktermelést. A farost szigetelés alkalmazásával jelentősen csökkenthető az épületek energiaigénye, ami hozzájárul a közel nulla energiaigényű épületek megvalósításához. Az ilyen típusú szigetelés nemcsak a környezetet védi, hanem az épületek belső komfortját is növeli.

PuzzleHome Készházak: Innovatív és Fenntartható Megoldás

A PuzzleHome készházak modern és fenntartható építési megoldásokat kínálnak. Ezek a házak előregyártott elemekből állnak, amelyek gyorsan és hatékonyan összeszerelhetők, minimalizálva az építkezési időt és hulladékot. A készházak tervezése során különös figyelmet fordítanak a hőszigetelésre és az energiahatékonyságra, így ezek az épületek alacsony energiafogyasztásúak és környezetbarátak. A PuzzleHome készházak alkalmazásával az építési folyamat során keletkező karbon lábnyom jelentősen csökkenthető, hozzájárulva a fenntartható építészet célkitűzéseihez.

MAKÉSZ és ÉVOSZ: A Fenntartható Építészet Támogatói

A MAKÉSZ (Magyar Készházgyártók Szövetsége) és az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) fontos szerepet játszanak a fenntartható építészeti megoldások népszerűsítésében és támogatásában. A MAKÉSZ célja, hogy elősegítse a készházak elterjedését Magyarországon, biztosítva ezzel a magas minőséget és a környezetbarát építési megoldásokat. Az ÉVOSZ pedig az építőipar szereplőinek érdekeit képviseli, és előmozdítja a fenntartható építési gyakorlatokat, hozzájárulva a környezetvédelemhez és az energiahatékonysághoz.

Következtetés

A fenntartható építészet kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő környezeti kihívásainak kezelésében. A kender szigetelés, a farost szigetelés és a PuzzleHome készházak olyan innovatív megoldásokat kínálnak, amelyek nemcsak csökkentik az épületek energiaigényét és karbon lábnyomát, hanem hozzájárulnak az egészségesebb és komfortosabb életterek kialakításához is. A MAKÉSZ és az ÉVOSZ támogatása pedig biztosítja, hogy ezek az előremutató megoldások széles körben elterjedjenek és hozzájáruljanak a fenntartható építészet fejlődéséhez Magyarországon.

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Videó

Alaprajz

© 2020. Minden jog fenntartva. Kp Sales House Kft