Ingatlan hirdetési szöveg minták

Szeretnél friss és részletes árajánlatot és műszaki tartalmakat kapni az Otthontervek oldalon? Regisztrálj (IDE KATTINTVA ) és bármelyik terv árajánlatát ingyenesen biztosítjuk elküldjük! Cégünk D&B "GOLD AAA" kategóriás cégminősítéssel és MAKÉSZ védjeggyel rendelkezik. 

A világháló telis-tele van ingatlan hirdetési szöveg minták ezreivel. Mivel nincs két egyforma családi ház, úgy nem is lehet két egyforma ingatlanhirdetés sem. 2019-ben az ingatlanpiacon hatalmas a túlkínálat, az érdeklődőknek az egy ingatlanra fordított ideje és türelme is csökken. Öt másodperc - mindössze ennyit fordít a vevő a megjelent hirdetésre és kialakul az első benyomása. Ha a te hirdetésed és az ingatlant bemutató fényképek nem ragadják meg a figyelmet, az érdeklődő már nézi is a következő hirdetést.

Ingatlan hirdetési szöveg minták - a vázlat

Egy jó hirdetési szöveg minden fontos részlet elárul és mivel nem egy autót szeretnénk eladni, fontos, hogy annak minden hátrányát is rögzítsük, mivel a megtekintés során erre úgy is fény derül.

 

Egy igazán jó ingatlan hirdetési szövegnek tartalmaznia kell a következő adatokat:

- eladási ár meghatározás;
- település, városrész meghatározása;
- üzletek, szolgáltatások, ingatlan megközelítése;
- telek területe;
- lakás (ház) hasznos területe;
- helyiségek felsorolása;
- közműellátottság ismertetése;
- építés/felújítás éve;
- ingatlan állapota;
- extrák, pozitívumok ismertetése.

Hatékony tud lenni a hirdetés, ha azok számára ajánlod az ingatlant, akiknek ideális lehet. Például ha az eladásra kínált ingatlan egy bulizóna mellett van, akkor érdemes megcélozni a főiskolásokat vagy egyetemistákat, vagy ha az ingatlan egy csendes kertvárosi részen fekszik, akkor inkább a családosokat vagy idősebbeket.

Ingatlan hirdetési szöveg minták - példák

Mutatok kettő hasonló méretű és árú, még nem felépített családi házról készített hirdetést. Az első egy az ingatlan.com-ról letöltött hirdetés, a másik viszont egy általunk megírt hirdetési szöveg.

 

ingatlan.com-os hirdetés:

“2019 novemberében át tudjuk adni ezt a nagyszerű családi házat, 4 szoba + nappali, új építésű övezetben.
Állami támogatás igénybe vehető a ház vásárlásához, CSOK + támogatott hitel. Akár teljes finanszírozási ügyintézéssel is.”

 

Saját hirdetésünk:

"Tisztelt Érdeklődő!

Eladásra kínálunk 2019-es átadással egy 771 m2-es építési telket is magába foglaló, akár három gyermekes család igényeit is teljes mértékben kielégítő családi ház projektet.

A családi ház nettó alapterülete 100 m2, amely a nappali mellett négy hálószobát, két fürdőszobát, egy gardróbot és egy háztartási helyiséget foglal magába. Az általunk kínált műszaki tartalom alapján a falakat Wienerberger Profi 30 K klímatégla felhasználásával építjük fel, amelyek 15 cm homlokzati hőszigetelést kapnak, a sátortetőre Bramac tetőcserép kerül, emellett 3 réteg üvegezésű 6 légkamrás Marshall Gealan passzívház minősítéssel rendelkező külső nyílászárók kerülnek beépítésre, a padlófűtést pedig a kor követelményeinek megfelelő kondenzációs gázkazán fogja biztosítani.

A terv a telek adottságaihoz igazított, de a kedves megrendelő igényei alapján a műszaki tartalommal együtt módosítható.

A telek könnyen megközelíthető, Kecskemét felől érkezve Hetényegyháza jobb oldalán az Erdőföld utcában található (helyrajziszám: XXXX), ahol minden közmű biztosított (víz, gáz, villany, csatorna). Óvoda, patika, háziorvosi rendelő, kis és nagybolt, buszmegálló 10 perc, az általános iskola 15 perc sétányira található. Mindezek mellett a telek ideális távolságra helyezkedik el a 445. sz. főút Kerekegyházáig tervezett nyomvonalától. Ez az út a jelenlegi Kossuth Lajos utca - Hetényegyházi út által biztosított összeköttetés mellett alternatívát fog kínálni Kecskemét megközelítésére, továbbá az M5 autópálya is sokkal könnyebben elérhetővé válik.

Ár: 39.900.000 Ft"

 

Lehet érezni a különbséget? Ugyanaz a családi ház csak másik köntösben. Miért fontos ez számodra? Azért, mert ha kettő azonos árú, méretű és felszereltségű családi ház között kell döntenie az érdeklődőnek, akkor valószínűleg a hirdetés szövege alapján fog választani.

Ingatlan hirdetési szöveg minták - további 4 tipp

(1) A kép a legfontosabb! Tedd fel magadban a kérdést, egyáltalán megnyitnál egy kép nélküli ingatlan hirdetést? Ki az aki ekkora értékű dolgot szívesen megvenne zsákbamacska alapon? Senki! Ingatlan fotózáskor figyelj oda a következő dolgokra:

- Sok képet készíts a lehető legjobb minőségben, nagylátószögű kamerával. Utóbbi azért fontos, mert ha egy sima mobiltelefonnal fotózod a nappalit, vélhetően csak egy kanapé fog benne szerepelni ami senkit nem érdekel.
- Ne a bútorokat fotózd, mert az vagy senkit nem érdekel, vagy ha a vevőnek megtetszik, bele akarja majd alkudni az árba. Próbálj inkább egyedi építészeti megoldásokat, beépített bútorokat és konyhai gépeket, tereket fotózni.
- Fotózd le az utcát és a környéket is, a házat kívülről. A külső ugyanannyira vagy talán még jobban is számít, mint a belső tér, főleg egy családi háznál.

(2) Alaprajz elkészítése. Ezzel meg legprofibb ingatlanosok is hadilábon állnak, nemhogy egy olyan eladó aki életében nem adott még el ingatlant. Rengeteg ingyenes és könnyen használható alaprajz készítő program van (Pl.: Sweet Home 3D , Room Sketcher) de az is jó lehet ha méretarányosan elkészítjük milliméter papír segítségével, de még egy skicc is többet ér mintha semmi nem lenne! Alaprajz készítésénél figyelj oda a következő dolgokra:

- legyen méretpontos;
- berendezett;
- helyiségek neve, mérete és a nyílászárók kerüljenek feltüntetésre;
- és ha lehet színes legyen.

(3) Tüntesd fel az elérhetőséged és légy is elérhető! Aki ingatlant akar venni elvárja, hogy azonnal választ kapjon és gyakori, hogy azonnal küld egy emailt, de mások a gyors kapcsolatteremtés reményében azonnal telefonálnak. Meg lehet adni egyéb elérhetőségeket is, viszont fontos, hogy azon elérhetőek legyünk. Ha nem, akkor a potenciális vásárló már megy is a következő hirdetésre.

(4) Hol hirdessünk? Mindenképpen interneten, ugyanis már jó ideje erre halad a világ. Akadnak viszont ingyenes és fizetős oldalak. Sajnos a legnagyobb forgalmat lebonyolító oldalak (ha kiemeltést vagy képet is meg akarsz jelentetni) fizetősek, viszont mivel nem egy használt telefont szeretnénk eladni, a bevétel mértékből valószínűleg ki tudjuk gazdálkodni azt a pár ezer forintot. Az általunk legjobban preferált csatorna az ingatlan.com, viszont jó eredményeket lehet még elérni azaz ingatlanbazar.hu és a jofogas.hu oldalakon is.

Végszó

Amennyiben elkészült a hirdetésed fontos, hogy ne csak te olvasd el, hanem mással is olvastasd el, mivel az agyunk sajnos a saját általa készített szöveg hibáin észrevétlenül átsiklik akár újra meg újra. Egy helyesírási hiba még nem a világ, de ha ebből sok van, vagy elírjuk az elérhetőségünket, akkor könnyen komolytalannak gondolhatnak minket és elbukjuk a leendő vásárlóinkat.

Oszd meg!
fb-share-icon

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el

Categories: Cikk